Janko Novoselić i Ratko Filipović live u Klubu 30.05.2014.

Vrsni dvojac, Ratko Filipović Examine i Janko Novoselić, koji su već zadužili scenu svojim radom, nastupom u zagrebačkom Klubu predstavit će svoj novi projekt. Riječ je o soul/disco/funk stvarima prilagođenim za plesni podij.

janko rale

U petak, 30. svibnja, na pozornicu Black Light programa penje se Janko Novoselić za bubnjevima i Examine za mix pultom. Uz njih će vas rasplesati i rezidenti večeri RRRamon! te DMT, uz pratnju vj -polygona na vizualima. Floor u Tunelu cijelu noć vodi Novell, dio Ekstrakt tima. Početak je u 23 sata, a upad je 25 kuna do 00:30, 35 kuna nakon.

Ratko Filipović Examine prije godinu je dana predstavio svoj projekt Disko Dabar, seriju reizdanja klasičnih disco, funk, soul i r’n’b ploča adaptiranih za plesni podij. Herbie Hancock, Bob James, Erykah Badu, Numaads i Quantic Soul Orchestra samo su dio su izvođača koji su dobili Ratkovu adaptaciju i mogu se naći na kompilaciji “Disko Dabar Edits”. Janko Novoselić, jedan od najboljih bubnjara u Hrvata, dao je svoj pečat bendovima kao što su TBF, Tobogan ili BILK. Osim što je nedavno predstavio svoj elektronski live projekt Strobelyx, povezao se i s Ratkom Filipovićem Examineom i u zajedničkom projektu stvaraju soul/disco/funk. Janko se na bubnjevima priključuje Examineu i klasike prilagođavaju za plesne sate u klubovima. Na glavnom flooru im se pridružuju rezidenti Black Light programa RRRamon! te DMT u deep house i future bass varijanti, uz pratnju vj –polygona na vizualima.

U Tunelu će u cjelovečernjoj varijanti šef za miksetom biti Novell iz družine Ekstrakt koji će vas povesti nas na put do klimaksa sa svojim odabirom techno minimalističkih zvukova.