Mixvibes 7.4 – iskustvo korisnika


U samim počecima svoje glazbene karijere, noseći stvari od partyja do partyja i uz svu tu euforiju koju mi je to tada predstavljalo polako se počeo javljati umor. Umor od “tegljenja” teških vinyla, velikih torba i svog tog pribora koji se uklapao u tu našu vrstu zabave. Da mi je netko onda rekao da će se sve jednog dana promjeniti i da više neće biti potrebe za nepotrebnim naprezanjem i da će sve biti na dlan ruke, rekao bih mu: pa ti nisi normalan. Ispalo je na kraju da očito ja nisam normalan.

Pojavio se revolucionarni program MIXVIBES software koji uz pomoć kalibracijskog signala snimljenog na vinyl ili cd kontrolira sve ono što imate na dlanu- pun hard mp3-ca. Pojednostavnio je život dj-a i pružio im priliku većeg izražavanja.

Ispočetka smatrao sam to kao nekakav pilot projekt,malo je sve to i nemoguće izgledalo….sa početnim verzijama bilo je dosta problema sa praćenjem signala. dosta se rušio i gubio, te me svaki glas razuma tjerao da promjenim software ili nastavim sa kupovinom vinyla.

Prava se tek revolucija dogodila sa verzijama od 7.0 pa nadalje.

poboljšana je kvaliteta zvuka…
popravljen je browser…
smanjene su interakcije sa drugim karticama u racunalu ( mrežne,zvučne)
pojačana osjetljivost na praćenje signala…
i tako redom od verzije do verzije..

Mixvibes 7.4. zaslužuje svaku pohvalu i titulu jer je postao nešto što ja kao dj nikad više ne bi mijenjao.
Postao je multifunkcionalna dj platforma sa mogućnošču aktiviranja više kanala nego vam to uopče vaša zvučna kartica dozvoljava. Sa regularnih 2 cd playera ili gramafona daje vam mogućnost aktiviranja još 2 playera koje možete kontrolirati putem tipkovnice, miša ili jednog od ponuđenih midi controlera dodjelite cue pointove, loopove, sampler i efekte sve na jedan controler…sa njime surfajte browserom i birajte trake…..mjenjajte tempo i upravljajte equilizerom…ništa lakše…..sve što zamislite..on radi.

Popravljena je i interakcija sa samim računalom….više nije potrebno gasiti milijardu stvari koje opterećuju radnu memoriju računala da bi program uopće radio,već je dovoljno samo pogasiti power sheme (da se računalo ne gasi samo nakon određenog perioda, te da ne pada u stand by), ugasiti screen saver-e, te podesiti da nije sva snaga uperena u rad programa već u background services (ako koristite externu zvučnu karticu) i to je to…… radi ko švicarski sat.

E sad da mi netko kaže neka teglim ploče od gaže do gaže; rekao bih mu: pa ti nisi normalan! 🙂